Blandade foton från kennellägret

Kennellägret började på lördagen med mentalbeskrivning för C-kullen på Södertälje BK där sex av sju valpar beskrevs av Ammie Hultin. Tyvärr kunde inte Healey vara med pga karens på medicinen hon fick när hon skadade ögat men hon ska göra sitt om en vecka. Och det var ett gäng glada och lekfulla hundar som inte hade några kvarstående rädslor som beträdde banan. Skotten fick lite blandade resultat, tre 1:or, en 2:a, en 4:a och en 5:a. Något jag inte visste var att bara ruta 5 på protokollet betyder att hunden visar rädsla, övriga rutor visar med vilken intensitet dom reagerar men utan att visa rädsla, tänk vad man lär sig hela tiden och jag är så glad och nöjd över kullens resultat!

Vid 18-tiden var vi hemma igen och då samlades 15 personer och 14 hundar för att börja träffen/lägret med gemensam middag och inkvartering i diverse rum, husvagnar, gäststuga och tält. Och tänk vad det fungerade bra med alla hundarna tillsammans, bara lite gruff för att sätta reglerna men absolut ingenting allvarligt. På söndag förmiddag var hälften av gänget och provade på sök med Lillan och Hasse som instruktörer medan andra hälften stannade kvar och tränade lydnad med Lotta Linusson. På eftermiddagen skiftade grupperna om. På måndagen var ena gruppen och provade på patrullstig med Anna Lindstedt som instruktör medan andra gruppen tränade uppletande med Lotta Linusson på hemmaplan och efter lunch skiftade dom om. På tisdag förmiddag kom Kickan Nikolic från K9 Education och höll en föreläsning om lekutveckling & grundträning.

Vad jag har förstått var lägret mycket uppskattat och instruktörerna fick mycket beröm för deras proffsighet och utlärningsförmåga. Och även instruktörerna berömde våra hundar och tyckte dom var jätteduktiga! Så jag är rätt säker på att det var ett gäng mycket trötta men väldigt nöjda deltagare som styrde kosan hemåt på tisdagen och jag hoppas verkligen att vi kan göra om det igen!

Blandade foton från kennellägret