Igår var det tävlingsdebut för Argo i appellklass rapport. Vi åkte till Lindesberg redan på lördagen och ställde upp husvagnen vid klubben. Där stod redan en husvagn med det andra rapportteamet som hade en schäfertik som skulle tävla tillsammans med Argo. Samlingen var kl 09.00 och vi fick nr 2 som var det startnummer vi ville ha för vi tänkte att Argo skulle ha lättare att springa om det redan sprungit en hund innan. Men tiken ville inte lämna husse på B-stationen utan vände tillbaka och då är det rätt stor risk att hunden efter inte heller vill lämna stationen men se det ville Argo och han kom så fint springande till mig på A-stationen. Efter en stunds uppbindning var det dags att springa tillbaka till husse och det gjorde han utan problem! Så det samlade betyget blev 9 då han tyvärr lät lite på stationerna (lite att jobba med  🙄 ) och budföringen fick han betyg 10 på.

Däremot gick lydnaden riktigt dåligt men så här i efterhand vet jag att Argo gjorde vad han kunde just i den situationen. Han var jättetörstig (vilket vi missat) och efter att ha stått 1,5 timme i solen och tittat på dom andra lydnadsekipagen så var han ganska trött i huvudet när det var vår tur. (Sen tycker  jag att domarna var väldigt hårda i sin bedömning men det är ju en annan femma.) Och inte gjorde jag mycket för att hjälpa honom, tvärtom jag var supernervös och hörde knappt vad tävlingsledaren sa  😕  Men jag vet att Argo kan utföra alla momenten riktigt snyggt så det är bara att sikta på nästa tävling och då ska han vara med på platsliggningen som vi avstod den här gången.