E-kullen föddes 3 april 2021 och det blev tre hanar och en tik! 🤩

Vi kommer få den stora äran att låna in Active Star’s Betria (Alice) för en parning våren 2021. Hon är en glad tjej som älskar att träna och kampa och hon har ett godkänt mentaltest på hela 441 poäng. Hon har gått kurs i viltspår och blivit godkänd på anlagsprovet. Utställd är hon en gång med very good som resultat (p g a sitt ståöra). Hon kommer från en kull på fem individer där samtliga är utvärderade. Se kullstatistik här och kullens mentalbeskrivningar här.

Så här skriver matte Monica: ”Vi tränar lydnad i min träningsgrupp. Alice är duktig och vore matte lika duktig skulle vi kommit långt vid det här laget. För att ha lite variation i träningen har vi gått kurs i viltspår som Alice tyckte var roligt och fått godkänt anlagsspår. Hon uppskattar verkligen att få använda sin hjärna. Dessutom provar vi på specialsök. Jättekul tycker Alice när hon fattade grejen. Hon reagerar snabbt på händelser runt om henne. Hemma däremot är hon hur avslappnad som helst, men hon har koll ändå vad som händer utanför. Katter göre sig icke besvär 🙂 Man kan väl säga att hon är en bra vakthund. Hon kan vara jättegullig när jag sitter och ser på TV och hon sätter sig framför mig och tittar intensivt på mig. Ibland glömmer jag bort henne och kommer på att oj där sitter Alice. Då är hon sugen på något, mat eller nåt gott. Hon är inte översocial, i alla fall inte mot främlingar, hälsar och sen är det bra. Hon är väldigt okomplicerad och finner sig snabbt i nya situationer.”

Alice kommer paras med RLD N RLD F RLD A LD STARTKLASS Active Star’s Castor (Harry) som är en väldigt glad, arbetsvillig och mycket snygg hane. Han har genomgått mentaltest och är godkänd både på del ett och del två men tyvärr räckte inte totalpoängen till (286/300). Han kommer från en kull på sju individer där samtliga är utvärderade. Se kullstatistik här och kullens mentalbeskrivningar här.

Så här säger matte Jeanette om Harry: ”Active Star’s Castor ”Harry” är en glad älskvärd kille med glimten i ögat. Han älskar att jobba och tycker att allt vi hittar på är roligt. Han har haft ett bra fokus från det att han var valp och det tycker jag följt honom genom åren, det har han även visat när vi tävlat lydnad och Rallylydnad. Med Harry så får man ofta många glada skratt, han kan tex sno en vante på promenad eller varför inte en kon när man håller på att fixa när vi ska träna. Han älskar att krypa upp med sina framben och huvudet i mitt knä för att bara ligga still, han tycker även om att slappa i soffan eller i sängen framför tvn när vi tar det lugnt. Harry är i mina ögon en trygg, rolig, busig, snygg, älskvärd och stabil Collie.

Vi förväntar oss en kull valpar som är energiska, orädda och arbetsglada med bra föremålsintresse och som passar för alla former av träning/tävling. 

Valparna kommer enbart säljas till aktiva hem och företrädesvis till dig som också är tävlingsintresserad.

 

Kullens förväntade mentalindex

Nyfikenhet/orädslaSocialitetLekfullhetJaktintresseSkott
Alice11598108111110
Harry113112114109111
Kullens index114105111110110,5

Kullens stamtavla (inavelsgrad 2,1 % 5 gen.)

Alice tränar apportering

Harry tränar rutan och imponerar med sin snabbhet!

Harry tävlar rallylydnad avancerad klass