I helgen har vi varit i Västerås på en mycket trevlig och lärorik Colliekonferens. Vi checkade in på Scandic hotell redan på fredagskvällen för att slippa stressa dit på lördag morgon och på så vis kunde vi också avnjuta en god middag med ett glas rött till 🙂

Under helgen tittade vi bl a på colliens historia och pratade om vilken mängd olika användningsområden det finns för vår härliga ras. Yvonne Brink från SBK gick igenom hundens anatomi och lärde oss vikten av att hunden är riktigt byggd för att hålla livet ut vilket man kanske inte alltid tänker på. Vi gick igenom de särskilda rasspecifika domaranvisningar som finns för collien och kikade på ett exteriörbeskrivningsprotokoll. För min del var det en del repetition eftersom jag var med på Östras anatomiutbildning men för Bosse var det nya kunskaper. Meta gav oss en lägesrapport om collieägarutbildningen. Tyvärr har intresset inte varit alltför stort, vilket är jättetråkigt eftersom utbildningen är superbra och kunskap är aldrig fel!

Katja Grandinson och Per Arvelius från SLU informerade om projektet ”Mentalt Sund Collie” som jag tycker är ett jättebra hjälpmedel i avelsarbetet och det är synd att inte alla vill ge det en chans och åtminstone lära sig mer om projektet. Marianne Hansson höll ett anförande om att valla med collie och jag håller med henne om att det är jättekul! Vi hann också med ett medlemsmöte innan konferensen avslutades på söndag vid 12.

TACK styrelsen för SCK för en mycket lärorik och trevlig helg! Synd bara att inte fler tar chansen när tillfälle ges till utbildning och att träffa vänner med samma intresse.

 

HOPP OCH LEK

IMG_3129

IMG_6391

 

Hubba Bubba på er allesammans!