P1040905

För några helger sedan var jag på Scandic i Upplands Väsby för att utbilda mig till utställningsadministratör tillsammans med elva stycken deltagare till. Första dagen gick vi igenom de anvisningar och regler som gäller när man arrangerar utställningar och det är en hel del vill jag lova! Peter Fugelstad var kursledare och han visade och beskrev hur det går till från första planeringen till efterarbetet av en utställning och diskussionerna var ibland livliga och frågorna många. Oj vad det är mycket att hålla reda på. Andra dagen var det en hel del repetition av det vi hade gått igenom dagen innan. Mycket trött i huvudet av alla nya kunskaper men samtidigt väldigt glad att ha fått möjlighet att gå kursen åkte jag hem med en handbok/pärm som väger närmare 3 kg! Tack Östra lo för att jag fick gå kursen och jag ska göra mitt allra bästa vid våra utställningar som utbildad utställningsansvarig!

”Fr o m 2010 års utställningar ska vid ansökan om officiell utställning, en utbildad arrangör finnas med som garant för att arrangemanget ska hålla den kvalitet som SKK:s Utställningskommitté satt som norm för utställningsverksamheten.”