I helgen bar det av mot Arlanda och Hotell Blu Radisson Arlandia där Colliekonferensen och uppfödarträffen skulle hållas. Under lördagen var det tre forskare som föreläste om   bl a genetik, DNA-tester och gentester, jätteintressant, tyvärr var två av forskarna från USA och min engelska är väl inte speciellt lysande så det var en del jag inte förstod men i det stora hela var det värdefull information. På söndagen fick vi veta en del om hur det nya mentaltestet är tänkt att fungera och det verkar bli superbra. Bl a kommer stressade slita/dra hundar inte längre att premieras på samma sätt som nu. Vi fick också en redovisning av uppföljningen av RAS (rasspecifik avelsstrategi). Sen diskuterades i smågrupper: Hur får vi alla uppfödare att vilja vara medlemmar i SCK?  Hm ja svara på det, den som kan  😉 Hur som helst, helgen var bra, god och väldigt mycket mat, fina rum med sköna sängar och trevliga människor. Det är alltid kul att träffa andra med samma intresse som en själv.