My Dog i Göteborg

Lördagens kritik av domare Leif Jörgensen:

”9,5 mån maskulin hane. Bra storlek. Bra öron, ögon, rygg. Bra hals, stark rygg. Bra ansatt svans. Lite rak skuldra. Kunde ha lite mer förbröst. Bra vinklar, bra benstomme. Rör sig bra bak. Utåtvridna armbågar. Vek mellanhand. Bra päls för åldern. Bra temperament.” BETYG: Very good

”2,5 år tik av bra storlek. Bra öron, ögon, bett. Bra hals, stark rygg. Bra ansatt svans. Bra vinklar bak. Rör sig bra bak. Korsande frambensrörelser vilket påverkar rörelserna. Bra pälsfärg och bra temperament.” BETYG: Very good

Söndagens kritik av domare Arne Foss:

12544032_10153782421320132_1274980913_o (1)

”Maskulin bra proportioner ännu i utveckling. Huvud bra längd, välburna fina öron, fina ögon och stop. Utmärkt bett. Fronten behöver mer tid, aningen framskjuten. Bra överlinje och tassar. Tillräckliga vinklar. Ganska bra sidorörelser, ännu ganska oprecis fram. Ok päls. Supertemperament. Behöver lite tid!” BETYG: Very good

12511130_10153782421265132_1940740603_o

”Feminin, bra proportioner. Välburna ganska stora öron, bra skalle, ganska små ögon tillräckligt mörka, korrekt bett, önskar mer markerad haka. Bra ben och tassar. Passande stomme. Rör sig ganska bra. Bra över- och underlinje. Utmärkt temperament. Önskar en betydligt bättre färg.” BETYG: Good

Ja det var resultaten, inga excellent den här gången. Men den här helgen har bevisat vilka stabila och trygga hundar vi har. Hala golv och trappor, hissar, andra hundar, röriga miljöer och raketer utanför hotellet är inga problem. Själva utställningen tyckte Argo var så spännande, så många människor och kompisar att hälsa på 🙂  Nog är det roligt med fina hundar men i min värld är nervfasta hundar betydligt mer värda, speciellt om man som vi vill träna och tävla med sina hundar. Jag har fått frågan ett flertal gånger om hur man väljer en bra valp och jag ger alltid samma råd: studera föräldrarnas MH och MI (ett jättebra verktyg). Gå in på Collieklubbens hemsida och läs mer om att köpa Collie.

Personligen tyckte jag My Dog var rörig och det var trångt mellan ringarna så det blir nog inget återbesök nästa år för vår del  🙂

Snart kommer hemsidan uppdateras med information om pappan till Novas nästa kull  😛

1 kommentar

  1. Alexandra

    Å vad duktiga ni är allihop! 😀 Guld värt att ha sådana stabila hundar som klarar av den röriga miljön så bra. Heja brorsan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑