Jag måste lägga in vad Alexandra skrev om Alioth i vår fb-grupp, jag blev så glad och stolt när jag läste det  ?

”Alltså Alioth, fy satan vilken bra hund det här är. Nu har vi varit på fotgåendekurs och Alioth är en himla stjärna. Han tyckte det var så roligt att träna och var så otroligt duktig. Ny miljö, nya människor och hundar och han skötte sig exemplariskt. Inne i träningshallen fanns en stor spegel och Alioth blev jätteglad av att se sig själv. ?
Jag har tränat i princip uteslutande med lugna godisbelöningar eftersom det annars lätt blir hetsigt, men idag körde vi på med social belöning och sen godis och jäklar vad krut det finns i honom. Fick nästan lite dåligt samvete när ett par av de andra ekipagen fick leka sig svettiga för att hundarna skulle gå upp ens lite i varv medan jag bara behövde klappa lite i händerna och putta lite på honom för att han skulle bli supertaggad och bjuda på SUPERFINT fotgående. ? Och han höll ihop! Jag har fått mycket bra verktyg att jobba med så det ska bli roligt att se vad som händer nu.
Idag tror jag vi har gjort mycket bra reklam för rasen korthårig collie!  ?  ”

”Glömde säga också att på samma plats var det jaktläger och de sköt väldigt många skott under tiden vi var där. Två av hundarna på vår kurs blev väldigt stressade så det var tråkigt att se. Alioth brydde sig lika mycket som vanligt, dvs inte värst mycket alls. Tittade mot planen någon enstaka gång och sedan var det inte mer med det. ?”