I helgen har vi tränat rapport med alla tre hundarna. I går fick Bexa springa längst en naturstig i skogen. Hon hade även den här gången vissa tveksamheter att gå iväg med husse till B-stationen men med lite lockelse så gick det. Bosse gick ca 200 m bort och skickade henne tillbaka till mig, inga problem. Därefter ett skick tillbaka till husse och återigen till mig. Innan hon fick springa sista sträckan till husse så flyttade han på sig en liten bit bakåt så hon inte såg honom från start vilket gjorde att hon stannade en bit efter start, funderade men bestämde sig för att fortsätta framåt, superduktigt att hon tog ett eget beslut!

Idag körde vi på öppet fält där hon inte såg stationerna från start. Inga tveksamheter att gå iväg med husse den här gången, nu har nog femöringen trillat ner och hon har förstått vad det hela går ut på, härligt! Även idag stannade hon på väg från mig, tänkte till och fortsatte, kanonbra 😊

Belle åkte vi iväg med till skogen igår och gjorde riktiga stationer och en sträcka där hon inte såg mottagaren. Det visade sig vara för svårt för henne, hon förstod inte vad hon skulle göra så idag tränade vi hemma på en kortare sträcka där hon sprungit tidigare och det gick jättebra! Det gäller att befästa ordet ”marsch” vilket vi gärna slarvar lite med.

Och så har vi Argo, vår duktiga rapporthund. Igår fick han springa 419 m + 170 m förlängning med 10 minuters liggtid. Första sträckan från husse på B-stationen gick kanon, inga tveksamheter. Likadant från mig, full rulle från start och han klarade förlängningen och hittade husse på C-stationen utan problem. Däremot när Bosse skickade tillbaka honom till mig så hade han lite problem att fokusera eftersom viltlukten låg tung bredvid stationen (bra störning). Men han sprang ut, stannade, funderade och drog iväg till A-stationen, så duktig! Vi beslöt att avsluta efter tre skick, normalt gör vi alltid fyra skick men matte frös så 😊 Idag gjorde vi något helt annat, vi åkte till en liten skog mitt emot en skjutbana och gjorde fyra frispår medan skotten ljöd i luften. Det är nog det roligaste han vet, att få leta rätt på matte eller husse som gömt sig, överhuvudtaget älskar han skogsarbete. Vi passade också på att göra en platsliggning med skotträning, inga problem.