Och nu är det bara Argo kvar!

Ja nu är valptiden över för den här gången. Aries flyttade som sista valp till sin nya familj på Ingarö idag, lycka till med den lilla busungen!

Tänk vad tiden har gått fort, det känns som det var i går vi satt i valplådan och hjälpte Nova föda fram sina valpar. Det har varit en intensiv period men så oerhört intressant och spännande att få följa valparna från födseln fram tills nu när dom flyttar till sina nya familjer. Och tänk så mycket vi har lärt oss! Jag har inte hunnit göra allt jag hade planerat, tiden har liksom inte räckt till, men alla fem har vuxit upp till trygga, sociala valpar och vi kommer fortsätta att följa dom i framtiden. Vi kommer också få tillfälle att träffas emellanåt. Alla fyra har hamnat i aktiva hem där dom bl a kommer få träna/tävla lydnad, ställas ut, utbildas till pedagoghund, spåra, vistas i skärgården och i stall. Bättre kan man knappast ha det som hund 🙂

Men att det var så jobbigt att skiljas från sina bebisar, det hade jag inte räknat med, just nu är det som ett tomt hål i hjärtat  😥 men det hjälper att tänka på vilka fina hem dom fått.

Nu fortsätter arbetet med att meritera Leia, att träna Nova inför högre klass och Bosse ska börja valpträna Argo. Sen har vi ju nästa valpkull att planera inför och då hoppas jag verkligen att de som är intresserade av en valp från oss slipper få privata mail från annan uppfödare som talar om vilket tragiskt val dom gör som väljer en valp från oss  👿 Jag skulle själv aldrig drömma om att göra så mot någon annan, det är att sjunka riktigt lågt!

Jag kommer fortsätta blogga om våra fortsatta äventyr, så välkomna in igen!

3 kommentarer

 1. Helen

  Hemma är vi utan internet, så jag passar på när jag är på jobbet….
  Förstår att ni har det lite tomt hemma nu. Men desto mer tid för träning av de andra….
  Ceres börjar lära sig krypet nu, så jag har stora förhoppningar om att kunna starta lägre klass i höst. Mycket träning går det åt, men tid är väl allt man har va?
  Hoppas vi kan träffas och träna nån dag, den här veckan är snart fulltecknad, men har nog lite tid över på fredag eftermiddag tror jag. Efter spårningen, är du hemma kan jag titta förbi på hemvägen.
  Hoppas verkligen att framtida valpköpare slipper såna mejl. Förhoppningsvis fattar ju folk att det ligger nån konstig avundsjuka bakom.

  • Isabell

   Ja! Sånt genomskådar man ganska snabbt.

   • Marie

    Ja visst gör vi det Isabell 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑