Nu har vi kört ytterligare två rapportpass med Argo och han fortsätter att imponera. När han kommer in på B-stationen och Bosse har gjort en förlängning slår han på nosen exakt som han ska, så han har fattat galoppen. Han har också samma driv framåt oavsett om det är matte eller husse han ska springa till, och startar gör han utan tvekan. Liggtiderna har bara varit några minuter men det ska vi öka på successivt, en halvtimme ska han klara att ligga tyst och stilla (men inte när det är minusgrader förstås).

Han har också fått ett första pass med frispår, alltså där jag eller Bosse går iväg och gömmer oss i skogen så han får spåra/söka sig fram. Vi hade inte några liggtider alls utan han släpptes iväg när den som gömde sig var på plats. Sträckan var ungefär 250 m och det var inga problem för honom. Så kul att se när han märker att doften försvinner i luften och han tvärstannar för att stoppa nosen i backen och spåra sig rätt.

På vägen hem släppte Nelly ut Leia och Bexa så dom fick springa över åkern och möta Bosse på andra sidan medan jag och Argo gömde oss så tjejerna fick ett litet sökpass. Bexa jobbade så tungan hängde ut ur munnen och fradgan löddrade. Vilken energi den tjejen har! Så nu måste vi ut och köra ett rapportpass med henne också för att se vad hon tycker om det och det ska bli jättespännande.