I lördags hade Östra la sin årliga utställning på Mälarö bk. I år var det 13 korthår och 10 långhår för ovanlighetens skull, det brukar alltid vara fler långhår. Men i år var vi troligen svartlistade av ”den andra sidan” alltså dom som inte tycker  mentaliteten är lika viktig som vi i Östra gör och då valde man tydligen att inte anmäla sig till vår utställning. Dessutom fick jag höra att det var fel domare (Yvonne Brink) som prioriterar fel saker på hunden, t ex tycker hon att rörelser är viktigare än rätt färg på pälsen ?

Men vi hade en trevlig dag i solen och glädjande nog blev Aris bästa tik och fick sitt första Cert och slutade som BIM (bäst i motsatt kön). Belle gjorde sin debut i ringen och hon och matte Harriet var så duktiga och fick Excellent med fin kritik ? Efter utställningen blev Bexa och Belle exteriörbeskrivna och givetvis blev dom godkända  😀

I söndags var det dags för Harry (Active Star’s Castor) att debutera i ringen i Norrköping och han blev bästa hane, fick sitt första Cert och slutade som BIR (Bäst i rasen) ?

En mycket stolt matte!

Belle visar hur fin hon är!

Harry med sina fina rosetter!

Bexa blir exteriörbeskriven!

Tandinspektion!

Mäta höjden…

och mäta längden!

och mäta längden!