Idag var det superhärligt väder och då passade vi på att träna rapport med båda hundarna. Först åkte vi iväg med Argo och han fick en grundsträcka på 400 m som han klarade fint tillbaka till matte. Bosse gjorde en liten förlängning från B till C på 120 m som Argo klarade efter lite problemlösning eftersom han kom en annan väg, när jag skickade honom från mig drog han iväg åt vänster istället för rakt fram vilket inte är särskilt bra i rapportsammanhang, risken att han springer bort sig är stor. Men han tyckte nog att hans väg var kortare, det är inte alltid bra med hundar som tänker själva….Han fick ett sista skick tillbaka till mig (som han också sprang sin egen väg men inga problem att hitta tillbaka till A), sen avslutade vi träningen. Medan vi väntade på husse körde vi några uppletande så totalt sett var det en bra träning ändå.

Därefter åkte vi och lämnade Argo och hämtade Bexa. Hon fick en sträcka på 150 m och den här gången såg hon inte stationen hon sprang till. Dom tre första skicken gick bra, hon har ju inte tränat speciellt många gånger, men på det sista skicket fick husse vissla för att hon skulle få fart under tassarna. Jag hade sagt åt henne att sitta still på filten för fotografering och dessutom räknade jag ner vid starten, nåt jag aldrig gjort tidigare och då är det lätt att tappa koncentrationen, mer behövs inte för en nybörjarhund. Jag har varit lite orolig för att Bexa inte skulle gilla att vara ensam ute i skogen under sträckorna men det behöver jag nog inte vara längre, jag tror hon gillar det här!

Här kommer Bexa springande till husse på B-stationen!