I detta nummer av Collebladet finns en slutsummering av Annika Eleryds fina examensarbete ang rädslor hos collie. Slutsatsen är: ”Med andra ord – om man selekterar hundar med höga indexvärden för Nyfikenhet/orädsla så kan man förvänta sig minskande underlagsrädslor i collierasen. Det är extra intressant eftersom MH inte specifikt mäter reaktioner för olika typer av underlag eller trånga utrymmen.”

Här kan ni läsa hela artikeln!

Tänk om fler uppfödare kunde ta till sig detta i sina val av avelsdjur, i stället verkar en ny trend vara att använda föräldrar med brutna MH i sin avel……

Vår kennel är med i annonsen ”Vi som strävar att avla för BÄTTRE ÄN HUNDRA” (jag tycker personligen det skulle stå vi som avlar bättre än hundra). I år har flera uppfödare valt att inte vara med i annonsen, vilket gör mig både förundrad och ledsen, i mina ögon betyder det att man inte längre bryr sig om klubbens rekommendationer. Men jag skickar ett stort 💖 till alla våra valpköpare som är med i annonsen ”Vi stödjer avel för kullar med BÄTTRE ÄN HUNDRA”, vi behöver valpköpare som er! Jag är också stolt över att Beilie och Dunder visar upp sina meriter i tidningen, stort grattis! 🥰

Jag avslutar med att önska alla en riktigt GOD JUL och hoppas att ni får en fin helg tillsammans med era fyrbenta vänner!