Helgen som gått har verkligen varit toppen. Lördagen började med tidig uppstigning för att åka ut till Värmdö BK där Aris gjorde sitt mentaltest. Och fina, duktiga Aris (med matte Angelika) fixade det så nu är hon KORAD 😀 Ytterligare ett bevis på att vår A-kull är riktigt bra och jag håller tummarna för att B-kullen är minst lika bra! Filmen från Aris MT är under redigering och läggs snart ut på hemsidan.

Därefter åkte vi till Uppsala där SCK hade sitt årsmöte. Det var ett bra möte, trots att ett antal uppfödare har helt andra åsikter om collieavel och vilka egenskaper en bra collie ska ha än vad jag har och det gör mig så ledsen. Ibland undrar jag om dom helt missat att det är en bruksras vi har att förvalta, och att en sådan behöver vara både orädd, nyfiken och skottfast. Valberedningens förslag till ny styrelse gick igenom och nu är Bosse vice ordförande! Det är inte utan att jag är väldigt stolt över honom och jag önskar hela styrelsen lycka till och hoppas och tror att dom kan göra skillnad för rasen.

Leia fick två plaketter utdelade, en för sin korning och en för utställningschampionatet.

Det har tagits fram en statistik över kennlars medelvärde MH och kan ni tänka er, Active Star’s är bland dom allra bästa. Nu har vi bara en kull beskriven men det är ännu ett bevis på att den kullen är superbra. Sen får vi se vad som händer med statistiken när B-kullen är beskriven  🙂  GRÖNT är rassnitt, BLÅTT är bättre än rassnitt, och RÖTT är sämre än genomsnittskortisen. Bilden är borttagen pga att den inte var min…

Söndagen tillbringade vi ute i vårsolen med eldning och korvgrillning med delar av vår fina familj!