Nu har Leia fått sitt utlåtande av sin operation av urinstenar och magnetröntgen av ryggen som gjordes för en vecka sedan. Urinstenarna var av sådan karaktär att dom inte är ärftliga, tack och lov!

Däremot var ryggen lite värre än vad vi trott. Hon har ett missbildat tornutskott på ryggradens vänstra sida som kan komma från ett tidigt trauma och en övergångskota som vrider bäckenet lätt åt höger och ett lindrigt förstadium till diskbråck med mycket lindriga pålagringar. Inga tecken på nervpåverkan kan ses men det ger henne sannolikt smärta vid vissa rörelser, typ vid krypande, hopp upp och ner osv.

Först ska vi prova med sjukgymnastik/rehab med bl a vattentrask. Blir hon inte bättre ska nervkirurgin kontaktas och operation övervägas. Vad jag förstår innebär det en lång rehab och det är inte säkert att det blir bra ändå.

Ja, vad säger man? Jag skäms så otroligt mycket över att jag inte förstått hur ont hon haft, stackars, stackars lilla gumman. Och det där roliga med att jaga boll och frisbee verkar vara över, det som hon lever för….