E-kullen föddes 6 april 2021 och det blev en hane och en tik! 🤩

Vi kommer få den stora äran att låna in Active Star’s Colomba (Healey) för en parning våren 2021. Hon är en busig, påhittig och glad tjej med en godkänd exteriörbeskrivning. Hon kommer från en kull på sju individer där samtliga är utvärderade. Se kullstatistik här och kullens mentalbeskrivningar här.

Så här skriver matte Ida: ”Healey är en hund som man kan skriva hur mycket som helst om, men det mesta kan sammanfattas i ett enda ord: rolig! Det handlar inte bara om hennes tokiga och charmiga personlighet i största allmänhet. I helgen körde vi ett lydnadspass för en instruktör som sa ”det måste vara kul med en hund som är så alert och villig att träna!” och det är det verkligen. Ett annat glädjeämne är att Healey är en riktig kelgris. När jag skriver detta ligger hon som vanligt utsträckt i mitt knä och snusar, precis som hon gjorde sin första kväll här som nyinflyttad liten valp. Till och med när hon hittat på hyss som att stjäla smörgåsar direkt ur händerna på folk eller letat reda på svaga punkter i trädgårdsstängslet för att ta en promenad på egen hand har det varit ganska underhållande, åtminstone i efterhand. För att inte tala om när hon på en träningstävling helt själv hittade på momentet ”Inkallning plus apportering av kon”. Slutligen är det förstås lättsamt och trevligt med en hund som går att ta med sig överallt och som inte störs vare sig av skrikande barn, baktändande bilar eller åskoväder.

Kort sagt är Healey precis en sån hund jag ville ha när jag köpte henne och det är därför jag kan tänka mig att låna ut henne till avel. Vi har långsamt tagit upp träningen i bruksspår och lydnad igen efter att jag tvingats till en lång paus. Healey är alltid med på noterna och gillar både lek, kel och godis som belöning. Hon är helt skottfast även under platsliggning. Målsättningen är att hon ska bevisa att hon har arbetsförmåga på bruksprov framöver. Viktigast just nu är dock att vi har oerhört kul både på planen och i skogen – för rolig är ju precis vad hon är!”

Healey kommer paras med KORAD LPI SPH I Gemdales Calle Champagne (Ceres) som är en mycket lekfull och social hane som älskar människor. Han har gjort ett superbra MH, är uppflyttad till högre klass spår, har ett förstapris i gamla lydnadsklass 1 och gjorde ett jättefint mentaltest med hela 437 poäng som du kan se här. Han är även pappa till vår B-kull.

Så här skriver matte Helen: ”Ceres är en nu 8 år gammal kille som står med alla 4 tassar på jorden så länge han inte träffar nån av sina favoritmänniskor, då hoppar han gärna upp och försöker pussa dem i ansiktet. Han är en mycket duktig spårhund och om matte bara tar tag i lydnadsträningen igen så är tanken att vi ska tävla högre klass spår under året. Ceres har ganska lätt att ta till rösten, allt från mysknorr till skall. Han har en tydlig av-knapp och kan koppla av i alla miljöer. Han kan klockan och talar gärna om när det är dags för mat. Jaktlust har han och matte tycker det är enklare att sätta på ett koppel än att träna på att inte jaga vilt. Ceres har 5 st valpar sen tidigare och enda hanen i den kullen fick han behålla 😄 Det är en tuff kille som är fantastisk att träna med. Totalt orädd för allt, vilket känns genomgående för hela kullen. Jag besvarar gärna frågor från valpspekulanter helen@spirux.se”

Vi förväntar oss en kull valpar med bra arbetsvilja och kamplust, som är orädda, sociala och som passar för alla former av träning/tävling.

Valparna kommer enbart säljas till aktiva hem och företrädesvis till dig som också är tävlingsintresserad.

 

Kullens förväntade mentalindex

Nyfikenhet/orädslaSocialitetLekfullhetJaktintresseSkott
Healey113111110108111
Ceres114105122123121
Kullens index113,5108116115,5116

Kullens stamtavla (inavelsgrad 3,5 % 5 gen.)

 

Healey tränar platsliggande med skott

 

Ceres