Vi kommer få den stora äran att låna in Healey (Active Star’s Colomba) för en parning våren 2021. Hon kommer från en kull på sju individer där samtliga är utvärderade. Se kullstatistik här och kullens mentalbeskrivningar här.

Hane har vi inte hittat/bestämt ännu men vi letar efter en som ska komplettera henne på allra bästa sätt. Valparna kommer enbart säljas till aktiva hem och företrädesvis till dig som också är tävlingsintresserad.

Healeys mentalindex

Nyfikenhet/orädslaSocialitetLekfullhetJaktintresseSkott
114111110107112

Healeys stamtavla

 

Så här skriver matte Ida om sin tjej:Healey är en hund som man kan skriva hur mycket som helst om, men det mesta kan sammanfattas i ett enda ord: rolig! Det handlar inte bara om hennes tokiga och charmiga personlighet i största allmänhet. I helgen körde vi ett lydnadspass för en instruktör som sa ”det måste vara kul med en hund som är så alert och villig att träna!” och det är det verkligen. Ett annat glädjeämne är att Healey är en riktig kelgris. När jag skriver detta ligger hon som vanligt utsträckt i mitt knä och snusar, precis som hon gjorde sin första kväll här som nyinflyttad liten valp. Till och med när hon hittat på hyss som att stjäla smörgåsar direkt ur händerna på folk eller letat reda på svaga punkter i trädgårdsstängslet för att ta en promenad på egen hand har det varit ganska underhållande, åtminstone i efterhand. För att inte tala om när hon på en träningstävling helt själv hittade på momentet ”Inkallning plus apportering av kon”. Slutligen är det förstås lättsamt och trevligt med en hund som går att ta med sig överallt och som inte störs vare sig av skrikande barn, baktändande bilar eller åskoväder.

Kort sagt är Healey precis en sån hund jag ville ha när jag köpte henne och det är därför jag kan tänka mig att låna ut henne till avel. Vi har långsamt tagit upp träningen i bruksspår och lydnad igen efter att jag tvingats till en lång paus. Healey är alltid med på noterna och gillar både lek, kel och godis som belöning. Hon är helt skottfast även under platsliggning. Målsättningen är att hon ska bevisa att hon har arbetsförmåga på bruksprov framöver. Viktigast just nu är dock att vi har oerhört kul både på planen och i skogen – för rolig är ju precis vad hon är!”

Healey tränar platsliggande med skott