D-kullen föddes den 25/10 2019. Sex hanar och tre tikar, allt gick bra och Aris var så duktig! Överraskande nog blev det bara tre korthår och sex långhår. Så här långt har dom visat sig orädda, föremålsintresserade och väldigt energiska.

Aris är konstaterad dräktig med minst 8 valpar!

KORAD Active Star’s Aries (Aris) är nu parad med Springmist’s Evening Star (Lotus) och valpar beräknas under vecka 43.

Aris tävlar i lydnad (två uppflyttningsresultat i startklass), nosework (godkänt Doftprov I) och ska starta i appellspår. Hon har fått CERT på utställning men är sparsamt utställd. En av hennes bröder är KORAD SE UCH Active Star’s Argo. Hela syskonkullen är skottfasta, höftledsröntgade med grad A och armbågsröntgade utan anmärkning.

Så här skriver matte Angelika: ”Aris är ibland lite för smart för matte och husse, hon lärde sig tidigt att öppna ytterdörren. Klockan kan hon också för precis på slaget varje dag vet hon när det är dags för morgonpromenad, mat och husses kvällspromenad. Hon uppfinner gärna egna moment som hon tycker hon kan få en godis för. Med andra ord en mycket kreativ och påhittig tjej. Alltid mycket positiv till träning, hon älskar att åka till klubben och börjar sjunga när vi närmar oss för hon är så ivrig att få starta träningen. Hon har ingen underlagsrädsla, älskar att bada och är väldigt energiskt och hon tycker om att det händer saker – gärna hela tiden och är alltid på G!!

Det bor en Diva i henne också, vet mycket väl sitt värde och älskar att ligga i soffor och sängar för att få gos och kel, gärna massage. Hon är mån om sin familj och sina ägor där hon nogsamt jagar ut alla ovälkomna gäster som rådjur, harar och älgar. Hon är en fantastisk familjemedlem som följer med överallt och är snäll mot allt och alla, kanske lite för snäll ibland men så blir det väl när man har ett stort hjärta som bara Aris har.”

Lotus är en hane med mycket bra mentalitet. Han är öppen, livlig, orädd och väldigt social med folk. Han gillar att jobba, viltspår är en av favoriterna men är positiv till nästan allt! Han sover gärna i sängen och gillar att gosa men är en finsmakare när det gäller mat.

Lotus kommer från en kull på 10 syskon varav nio är röntgade. Sju med HD A, två med HD B och samtliga nio är armbågsröntgade utan anmärkning. Alla syskon är ögonlysta utan anmärkning (en med distichiasis). Tre av syskonen är korade.

I denna kull blir det troligtvis bara korthår, men eventuellt kan det bli något långhår då Aris har långhår bakom sig.

Vi förväntar oss energiska, nervfasta, lekfulla och arbetsvilliga avkommor som passar för alla former av träning/tävling. Valparna säljs enbart till aktiva hem och företrädesvis till dig som också är tävlingsintresserad.

Under fliken ”Filmer” kan du se mer av Aris

Kullens förväntade mentalindex

Curiosity/fearlessSocialityPlayfulnessHunting InterestShot
112108109105107


KULLENS STAMTAVLA (inavelsgrad 0 %)