Svenska Collieklubbens årsmöte i Timrå den 16 mars 2013

Vi åkte hemifrån redan kl 04.10, plockade upp Julia i Tyresö kl 04.30 och sen bar det av direkt till Timrå. Tur jag har en snäll man som kör medan jag sover 🙂 Vi var ungefär 55 personer som tagit oss till Timrå för att vara med på årsmötet, och innan det startade hann jag med att handla lite collieprylar.

Punkt nr två på mötet var utdelning av utmärkelser och priser.
Nova fick Collieklubbens hederspris till Bästa Appellhund 2012, vandringspriset till årets Bästa Appellhund 2012 (Till minne av Kicki Anerland), en korningplakett och en plakett för sitt svenska utställningschampionat, se bild nedan på priserna. HURRA, HURRA för världens bästa Nova!!

Sen gick diskussionerna varma om styrelsens förslag att förändra valphänvisningen så att alla kullar, där uppfödarna redovisat information om kullen och föräldradjuren kommer att presenteras. Det innebär att alla tre delar, exteriör, hälsa och mentalitet ska redovisas. I det fall det går att beräkna skattat mentalindex för den aktuella kullen ska det redovisas under mentalitet annars ska föräldradjurens egna mentala status redovisas samt att HD-index ska användas så fort det finns tillgängligt.

Både jag och Bosse röstade för förslaget. Det är inte bra som det är nu med två olika ”läger”, utan alla behöver samlas på samma plats där vi lättare kan ta del av information och kunskap. Vi tror också att en sådan ”kullista”, där förhoppningsvis flertalet kullar kommer redovisas, ger en bra överblick över hur statusen är för de olika kullarna och det underlättar enormt att kunna välja en kull där samtliga delar är uppfyllda och vi hoppas att styrelsen kommer redovisa informationen på ett lättfattligt sätt.

Styrelsens förslag till verksamhetsmål 2013/2014 innebär bl a:

 • Att försöka komma igång med en ungdomskommitté, vilket jag tycker är en superidé, jag  själv försöker peppa Barbara att vara med 😉
 • Ge ekonomiskt bidrag för utbildning av MH-figuranter, vilket passar Bosse bra eftersom han funderar på att gå utbildningen.
 • Fortsätta arbetet med projekt Mentalt Sund Collie, vilket jag tycker är näst intill nödvändigt för collierasens överlevnad, åtminstone som bruksras.
 • Starta ett projekt för att uppdatera LO-pärmen, hoppas många anmäler sig för att hjälpa till.

Hela grundidén med Collieklubben är att det ska vara en positiv klubb för alla medlemmar oavsett intresseområde. På så sätt kan vi alla samlas kring vårt gemensamma intresse, den underbara collien!

 

5 kommentarer

 1. Ewa Ivarsson

  Tack för jättebra sammanfattning…. hade ingen möjlighet att vara med och GRATTIS till fina Novas utmärkelser…Det har framkommit oerhört mycket kritik till detta förslag för valphänvisningen…. hoppas att detta kommer gagna rasen och att farhågorna om motsatsen inte besannas. Tycker ditt/ert resonemang är bra.. men det gäller att valpköpare väljer rätt..
  Kram

  • Marie

   Tack Ewa!

   Ja, det är oerhört viktigt att information finns på hemsidan där nya valpköpare kan lära sig hur man ska tyda redovisningen om kullarna.

 2. Karin

  Det var en bra sammanfattning utav den gamla styrelsens andemening.
  Jättefin hemsida. Lycka till med dina framtida planer.
  Grattis till era och Novas fina priser!
  Karin och Håkan

  • Marie

   Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑