Rapportkurs

Tidigt i fredags morse tog vi husvagnen och åkte upp till Hudiksvall för att gå en fyra dagars rapportkurs med Gun-Britt Arthursson som instruktör. Vi var tre ekipage som deltog och kursen startade efter lunch. På eftermiddagen pratade vi om stationsupp-förande, alltså att hunden ska lära sig ligga tyst och avslappnad vid sin uppbindningsplats för att inte slösa onödig energi. Där har Nova gjort strålande framsteg, hon ligger numera tyst och stilla. Sen tittade GB på våra framföringar, dvs. hur vi genom linförighet/fritt följ tar hunden till starten på den s.k. framföringssträckan som är 20 m. Där fanns en del att jobba på men till sist gjorde vi riktigt snygga framföringar. Senare på dagen gjorde vi några korta skick med en förlängning. Dag två började med tre skick med en förlängning och på eftermiddagen körde vi något som GB kallar för motivationsskick, som är precis som det låter, att öka motivationen att springa genom att mottagaren hojtar till precis efter att hunden skickats. Dag tre körde vi en sträcka med vinkel både på grundsträckan och på förlängningen, det klarade Nova bra med lite hjälp och vi provade på bakåtvända skick, alltså att sätta hunden med nosen mot ”fel” håll för att se hur mycket fokus den har på var sträckan går. Sista dagen gjorde vi skick med störning under sträckan för att lära hunden att strunta i allt som händer runt omkring och bara fokusera på att springa och gick igenom hur man kan lägga upp frispår. Mellan övningarna var det massor av prat, både om rapport och annat kringsnack. När vi åkte hem på måndag eftermiddag var vi fullproppade av nya kunskaper och idéer om hur vi ska lägga upp den fortsatta träningen. Rapport är en svår gren som kräver mycket av hunden som vi inte kan påverka och därmed massor av träning. TACK Gun-Britt för dessa underbara, lärorika dagar. Men vi behöver inte vänta så länge tills nästa gång för vi ska upp igen i slutet av maj :).

2 kommentarer

  1. Annika Bovall

    Hej på er,
    visst är det roligt att gå kurs och kul m rapport där ni kan vara delaktiga båda två.Lycka till med kommande tävlingar.Vi ses väl på Collie SM i Laholm.

  2. Ewa

    Duktiga Nova.. önskar så vi hade denna tid….men det blir väl ngn gång!
    Bra jobbat! Kram Ewa med långnosen Maurice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑