I helgen var jag och Leia på en fårvallningskurs för nybörjare. Det var fem kroppsvallare med: två pumi, en tervueren, en västgötaspets och så lilla Leia. Kursledare var Vidar Risby, Ego Dog’s. Extra trevligt är att Ego Dog’s håller många av sina kurser  väldigt nära oss så vi kunde promenera till kursen, det tog 10 minuter! Båda dagarna bjöd på solsken,  värme och mycket vallning. Vidar är en superbra och pedagogisk lärare och det behövs för det är såå mycket att hålla reda på men roligt är det! För Leias del var det mest att hon skulle få vara inne hos fåren och se om hon hade några vallanlag, det hela var mest på skoj eftersom hon är så ung. Men nog finns vallanlagen där alltid och hon vallar lugnt och stabilt. Både Leias pappa och farfar tävlar ju i vallning så det är kul att anlagen gått i arv. Jag gillar verkligen det här med vallning och jag är säker på att hundarna älskar det. Nova och jag har ju vallat en del tidigare men Vidar har ett annat upplägg på träningen och det är alltid kul att lära sig nya träningssätt och det kommer säkert bli fler vallkurser för både Leia och Nova 🙂

IMG_1848 IMG_1849 IMG_1779 IMG_1803