Alioth

Idag kom ett jättetrevligt meddelande från Alioths matte Alexandra. Så här skrev hon:   ”Vår vuxna hund har haft ganska stora problem med separationsångest – för ett år sedan kunde han inte vara ensam i två minuter utan att bli stressad och pipa. Det har blivit mycket bättre och i våras kunde han vara själv någon timme utan att bli jätteledsen.

Idag filmade vi när hundarna var ensamma i en timme. Alioth gick direkt och rullade ihop sig i soffan när husse åkte och efter en stund gick den vuxna dit och lade sig nära Alioth. Alioth var helt lugn hela tiden men den vuxna sprang till dörren några gånger och satte sig och lyssnade några gånger, men mest låg han ner och vilade.

Det är så härligt att ha en så trygg valp som inte tar åt sig av den vuxnas lite oroliga känsla, och så fint att se att den vuxna söker stöd av Alioths lugn. Finaste brorsan som vår vuxna hund tycker så mycket om. Fyra månader gammal och världens bästa collie-kille  😛 ”        

Det är inte utan att man blir väldigt stolt!

Alioth med bästa kompisen!

Alioth med bästa kompisen!

Alioth med kompis2

Fina killar!

 

 

1 kommentar

  1. Helen

    Herregud så söta…. Collie verkar vara väldigt lätta att lämna ensamma. Min blandis jag hade tidigare kunde aldrig vara ensam, men ihop med collien gick det bra. Jag har aldrig tränat mina collies att vara ensamma, de bara är det….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑