Så har ännu en vecka gått, det är inte klokt vad tiden går. Det är så mycket jag vill hinna med men det känns som tiden rinner iväg…

I veckan var vi på en föreläsning om Flyball, en sport som är stor i England och USA. Det är nog en sport som skulle passa Leia men i Sverige ligger sporten mer eller mindre nere. Det är fyra hundar och fyra förare i varje lag. Varje hund i laget ska springa en sträcka på en rak bana och hoppa över fyra fasta hinder. I slutet av hinderbanan står flyball-lådan, hunden trampar på en platta som utlöser att en tennisboll kastas upp. Hunden fångar bollen och hoppar åter över de fyra hindren tillbaka till föraren. När den första hunden i laget passerat mållinjen får nästa hund ge sig i väg. Tiden tas på hela laget och det lag som är snabbast vinner. Världsrekordet ligger på runt 15 sekunder för ett lag med fyra hundar!!

Sen drygt en vecka tillbaka har vi haft Pricken boende här medan hans familj är i Alperna och åker skidor. Han är en helt underbar hund, så snäll och vänlig men också med mycket bus och spring i benen, precis som en ung hane ska vara 🙂  Han tog direkt sin plats i flocken så enkelt och självklart. Jag tänker ofta på hur skönt det är med hundar som fungerar ihop och att ingen bråkar eller slåss med dom andra. Jag tänker givetvis på Tarzan, det är först nu som jag har förstått att hans beteende inte var normalt och att det var fruktansvärt orättvist mot dom andra i flocken att han fick vara kvar så länge. Men man lär så länge man lever och tur är väl det 😳

Nu har jag äntligen gjort upp en plan för Leias rapportträning och idag var vi ute och körde ett pass. Än så länge utan stationsträning, nu ska det bara vara kanonroligt att starta på orden ”marsch” och springa som en tok, och det gör hon 😀  Jag har tittat lite på lämpliga appelltävlingar, får se om vi hinner bli klara till dess. Snart blir det ljusare ute på kvällarna så man kan träna då med och inte bara på helgerna.

DSC_0010

Tindra blir uppvaktad av Pricken!

Lek i vårsolen!

Lek i vårsolen!

Sitta fint kan vi alla fyra!

Sitta fint kan vi alla fyra!

Två bröder!

Två bröder!

Fullt hus i köket!

Fullt hus i köket!

Pricken är en riktig knähund!

Pricken är en riktig knähund!