Fr o m 2022-01-01  behöver alla bruksraser (inkl collie) ha en arbetsmerit för att tilldelas certifikat på utställning och för att bli Svensk utställningschampion (SE UCh).

För att tilldelas Certifikat på utställning krävs en arbetsmerit som ska vara antingen Godkänd appellklass vid SBKs bruksprov eller BSL 1 eller IGP 1 eller IPO-R med betyget B (tillfredsställande) i klass V eller MR 1 eller godkänd som draghund DRH II eller godkänt vallhundsprov eller godkänt HWT.

För att bli Svensk utställningschampion krävs Betyget uppflyttad till lägre klass vid SBKs bruksprov eller BSL 2 med betyget B (tillfredsställande) eller IGP 1 med betyget B (tillfredsställande) eller IPO-R med betyget B (tillfredsställande) i klass A eller MR 1 eller godkänd som draghund (DRH II) eller godkänt vallhundsprov eller godkänt HWT uppflyttad till lägre klass vid SBKs bruksprov.

Utställnings- och championatregler SKK