I fredags förmiddag tog vi husvagnen och åkte ner till Södra LA:s bruksläger. Platsen var Vidinge Gård, ett pensionat/B&B som ligger i Älghult, Småland. Det var runt 14 hundar med ägare som deltog på lägret, extra roligt var att Ellex med matte Elisabeth också var där. Vi hade bara Electra med oss, ett bra tillfälle att få vara ensam med matte och husse.

Det var samling kl 19 med gemensam middag och vi delades upp i tre olika grupper som skulle träna tillsammans.

Lördag morgon bar det av till skogen, jag och Bosse passade på att köra ett rapportpass i dom fina skogarna. Därefter mötte vi upp ”vår” grupp och Electra fick några kortare frispår som hon klarade av fint innan vi åkte tillbaka för en lättare lunch på gården. Efter lunchen åkte alla ut till Åseda-Lenhovda BK för skotträning som Bosse var så snäll och höll i. Han sköt 10 skott och vi kan konstatera att Electra och Ellex är helt skottfasta, så skönt! Electra fick mest träna på att vara runt andra hundar och ändå vara koncentrerad på mig och det gick över förväntan. Lite platsliggning och budföring (mer träning behövs för hon vill inte stanna hos mottagaren) hann vi också med innan vi åkte tillbaka till husvagnen och gemensam middag och några glas 🍷

På söndag förmiddag fick Electra gå ett hussespår på ca 200 meter. Med tanke på att hon knappt gått personspår tidigare så löste hon det fint. Vi la inte ut några spårpinnar men en rejäl belöning på slutet väntade. Sen fick alla hundar göra ett uppletande. Där har vi en del att träna på, hon letar på bra men förstår inte att hon ska ta med leksaken in igen. Efter lunch åkte vi till brukshundklubben och minglade och skottränade igen.

På måndagen bar det av till skogen igen och jag gick ett spår på ca 300 meter till Electra som fick ligga en timme. Och som hon spårade! Med låg nos nästan helt i spårkärnan och med en 90 graders vinkel som hon löste bra, vilken liten stjärna ⭐ Efter lite vila fick hon ett litet sökpass där hon fick leta upp Ellex matte som gömt sig bakom några granar. Hon sprang direkt fram till henne, konstaterade att där låg det en person och sprang tillbaka till mig. Med lite lockrop sprang hon tillbaka och fick sin belöning hos Elisabeth.

Vidinge Gård låg väldigt fint ute på landet med en stor trädgård. Det enda som inte helt höll måttet var maten, vi hade helpension men måltiderna hade tydligen varit betydligt bättre tidigare år. Däremot fanns en bar i lokalen där vi åt middag och det var mysigt.

Sammantaget var det en mycket trevlig och trivsam helg, jättekul att träffa nya och gamla collievänner och vi kommer gärna tillbaka nästa år 🐾

Vidinge Gård

Dags att gå ut till B-stationen

Man blir trött i skogen

Fina Ellex

Ellex väntar på att få spåra upp matte i skogen

Dags att spåra