Hundsim och stretching

20130223_120106I går var vi på Håbo Hundcenter för ett halv ”friskvårdsdag för hundar”. Vi fick lära oss en hel del om muskler och hur viktigt det är att stretcha hunden efter arbete. Vi ”investerar” ju mycket tid och pengar på att aktivera våra hundar och stretching är den överlägset bästa behandlingen för att förebygga muskelrelaterade problem och vi kan se det som ett komplement till den dagliga motionen, lydnadsträningen och kosten och är en billig investering i vår hunds hälsa som även ökar livskvaliteten. Stretching är en förlängning eller töjning av en enskild muskel eller muskelgrupp och utförs endast efter en ordentlig uppvärmning i form av massage eller ett träningspass alternativt promenad. Stretchingen ökar musklernas flexibilitet, ledernas rörelseomfång, stärker muskulaturen, lättar på spänningar och minskar träningsvärk. Hundar som har flest fördelar av stretching är alla arbetande hundar. Värt att tänka på!

Efter teorin fick hundarna provbada! Nova verkade tycka det var skönt och simmade runt i bassängen. Den här gången med flytväst men efter en 3-4 gånger till så kan hon nog simma utan. Efter badet blev hon duschad och fönad. Men det var inte slut med det, först skulle jag prova på att stretcha henne och hon var så duktig och verkade gilla det med.

På hemvägen pratade Bosse och jag om att använda vår utomhuspool till hundarna när det är säsong eftersom den inte används speciellt ofta ändå 🙂

Tack Micke och Lotta Walo för en lärorik dag!

20130223_115613

1 kommentar

  1. Ewa Ivarsson

    Vilken fin hemsida!! Nova var så duktig… Maurice blev ju lite skraj först men tog sig på slutet….
    Collie kan, kort som långhår! Nospuss till Nova!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑