Jaha nu är helgens två utställningar i Jönköping avklarade och vi ligger utslagna på hotellrummet. Igår åkte vi hemifrån redan 04.30 för att hinna fram i tid till utställningen som Jönköpings brukshundklubb arrangerade. Det var 8 korthår anmälda, Argo fick superfin kritik av domare Eva Eriksson som gav honom excellent med CK. Dessutom fick han ett reservcert med sig hem. Leia fick excellent men inget CK, domaren tyckte att hennes pälsfärg skulle vara klarare. Hon är känd för att var tuff så jag är nöjd med det resultatet.

Dagens utställning var det Svenska Collieklubben som anordnade. Argo fick excellent och jättefin kritik av den finska domaren Lena Danker. Dessutom blev han BIS-2 Junior. Leia fick excellent också idag och blev bästa tik i öppen klass. Enligt domaren har hon superfina rörelser och att hon inte fick CK berodde enbart på pälsfärgen (igen). Men jag känner mig riktigt nöjd med resultatet, av 7 tikar tror jag det var 1 till som fick excellent, resten fick very good eller bara good.

Mindre nöjd är jag med att långhåren med samma resultat/placering som korthåren fick priser men inte korthåren. Detta berodde enligt arrangören på att priserna inte räckte till alla och långhåren var så många fler. Konstigt sätt att resonera tycker jag, det ska väl vara lika för alla deltagare?

Men båda dagarna har bjudit på sol och värme, det har varit riktigt skönt ute och det är alltid roligt att träffa gamla och nya collievänner. Jag bjuder också på några bilder på hotellets matsal som var så mysig och annorlunda!

Argo med sina fina rosetter!

Argo med sina fina rosetter!

Argo BIS-2 junior

Argo BIS-2 junior

DSC_0035

Leia och Bosse i ringen

Så här trött blir man av utställning i två dagar!

Så här trött blir man av utställning i två dagar!

DSC_0412

Den personliga matsalen!

DSC_0413DSC_0403DSC_0407DSC_0404DSC_0414