Fina resultat i helgen

I helgen var vi i Sundsvall/Timrå på en ”trippelutställning”. Fredagens utställning som SCK Mellersta Norra LA arrangerade började kl 18.00 och domare var Mr Dermot Timmins från Irland, uppfödare av långhårig collie. Först ut var Argo som fick Excellent med CK (certifikatkvalité) och eftersom han var ensam hane blev han därmed bästa hane med CERT (certifikat), Argos första. Sen var det Leias tur och hon föll inte domaren i smaken så hon fick bara Very good och därmed blev Argo BIR (bäst i rasen). Collieklubben utser också utställningens bästa junior och Argo mötte en fin långhårig tik både i den och i BIS-finalen och han fick nöja sig med BIS 2 junior och BIS 2.

Argo BIS 2

Argo i BIS-finalen

Nästa utställning var det Sundsvalls BK som höll i och domare var Yvonne Brink. Hon tyckte inte Argo höll måttet för ett CK så han fick enbart Excellent. Däremot gillade hon Leia mycket så hon fick Excellent med CK och blev därmed BIR med CERT. Eftersom det var Leias tredje blev hon därmed SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION (SE UCH). För att få den titeln måste hunden utöver certen ha ett godkänt mentaltest eller vara uppflyttad till högre klass i bruksprov.

Leia SE UCH

Leia SE UCH

Söndagens utställning var på Timrå BK och domare var Margaretha Carlsson. Hon gillade båda hundarna så det blev Excellent med CK för båda, Leia blev BIR men CERTET gick till Argo som blev BIM (bäst i motsatt kön) eftersom Leia redan fått sina tre. Så nu har Argo två CERT så nu väntar vi till han fyllt 2 år innan vi ställer ut honom igen. Och då ska han förhoppningsvis vara uppflyttad till högre bruksprov eller ha ett godkänt mentaltest så han också blir SE UCH   🙂

Söndagens resultat

Söndagens resultat

Leia och Argo var dom enda korthåren som ställdes ut på alla tre utställningar vilket är tråkigt, men å andra sidan underlättar det givetvis att få ett cert eftersom det inte finns någon konkurrens. Men vi kan glatt konstatera att våra tre hundar uppfyller kraven för certifikat och att både Nova och Leia numera har titlarna KORAD SE UCH.

Helgens rosetter!

Helgens rosetter!

3 kommentarer

 1. Helen

  Storslam! Grattis till titel, men ännu mer grattis till att ni slipper utställning i ett helt år! Det är nåt att fira.

  • Marie

   Ja vi är ju inga utställningsfreak precis. Det finns mycket annat som är roligare 🙂

   • Helen

    Träna spår, rapport och lydnad till exempel 😉 Eller hur Bosse????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑